Home | Over mij | Contact

DIY | Hartjes vriendschapsarmbandjes

zondag 27 oktober 2013

Vriendschapsarmbandjes zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ik denk dat iedereen vroeger er weleens een heeft gemaakt of gekregen. Tegenwoordig dragen de kleine meisjes van toen de bandjes nu ook, wat het is weer een grote trend. In deze Do It Yourself laat ik zien hoe je een armbandje maakt met hartjes figuur. 
Je hebt acht touwtjes van elk 60 centimeter nodig, een schaar en plakband. Ik gebruik vaak wol en draden van katoen. Knoop de touwtjes aan het uiteinde bij elkaar en plak ze op de tafel vast met plakband. 

1. Leg de touwtjes op de manier neer zoals hierboven, dus kleur a, kleur b, kleur a, kleur b, kleur b, kleur a, kleur, b, kleur a. 

2. Pak touwtje A en maak twee knoopjes naar rechts. Ook bij de twee volgende touwtjes tot D. Doe dit vervolgens ook aan de rechterkant en begin bij H. Maak met D een rechterknoop op E om de v vorm af te maken. 

3. Doe hetzelfde als de vorige stap, maar dan met de andere kleur. Begin weer links aan de buitenkant met A en knoop drie touwtjes, daarna rechts drie touwtjes. Vergeet niet dat elk touwtje twee knopen moet. Als laatst weer twee rechtse bij de middelste touwtjes. 

4. Maak twee linkerknopen met touwtje B naar A. Vervolgens twee rechterknopen met touwtje G op H. Vervolgens knoop je de binnenkant van het hartje door touwtje. Knoop B op C en C op D. Aan de rechterkant G op F en F op E. Weer twee rechterknopen in het midden. 

5. Maak de omlijning van het hartje door de buitenste touwtjes weer dicht te knopen op de manier zodat je weer een V vorm krijgt, zoals je hiervoor gedaan hebt.

En als het goed is verschijnt er dan een hartje! Herhaal de stappen totdat het armbandje lang genoeg is. 

Het patroon ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat valt reuze mee. Als je het eenmaal onder de knie hebt gaat het vrijwel automatisch. Met een armbandje ben je ongeveer een uurtje bezig. 

Lots of love,
Sofie