Home | Over mij | Contact

8 tips voor het schrijven van de perfecte liefdesbrief

donderdag 13 februari 2014

Valentijn gaat tegenwoordig eigenlijk vooral om cadeautjes geven, uit eten gaan, wat bijzonders samen doen… Tegenwoordig lijkt het alsof het steeds groter, duurder en beter moet… Terwijl iets echt persoonlijks zoals een brief juist veel mooier en waardevoller kan zijn. Een kort berichtje is zo gestuurd, maar misschien wordt het weer tijd voor de oude vertrouwde liefdesbrief op Valentijn.  Acht tips om de perfecte brief aan je lief te schrijven.

Een brief schrijven, ook voor diegene waarvan je het meest houdt, is niet altijd gemakkelijk. Hieronder een aantal tips die je goed op weg helpen. 

♥ Als je de keuze voor een brief gemaakt hebt, is het sturen van een e-mail wel heel makkelijk. Een handgeschreven brief op papier is veel leuker! Het laat zien dat je duidelijk je best en moeite hebt gedaan, omdat je de ander belangrijk vind. 

♥ De beste tip: houd je brief oprecht, doe niet moeilijk en schrijf in je eigen woorden. Gebruik niet veel te lange zinnen en houd het simpel.  

♥ Een goede brief hoeft helemaal niet lang te zijn. Kort en bondig is echt krachtiger. Het hoeft niet lang te zijn om duidelijk te maken hoe bijzonder diegene voor jou is. 

♥ Schrijf niet steeds over jezelf, maar ook over de ander en vooral over jullie samen. 

 Vertel wat het is dat de ander zo bijzonder maakt, bijvoorbeeld een karaktertrek, bijzondere eigenschap, mooie ogen of een schattig ritueel. Geef veel complimentjes. 

 Voeg humor toe in je brief, want het is altijd leuk als je diegene aan het lachen maakt. 

Leg de brief even weg en lees hem de volgende dag nog een keer, komt de boodschap nog steeds goed over? 

 Gebruik een speciaal soort papier, laat het oud lijken door even te betten met een theezakje en het daarna een nachtje te drogen of met een aansteker de randjes eraf te branden. 

Veel succes!


Heb jij al eens een liefdesbrief gestuurd of gekregen?

Lots of love,
Sofie