Wat heb je nodig voor 8 personen?
- 500 gram zak penne pasta
- 450 gram diepvries tuinerwten
- 250 gram peultjes
- Een bol mozzarella of een zakje mozzarella bolletjes
- Zakje pijnboompitten a 40 gram
- Bakje verse basilicum
- Pot zongedroogde tomaten
- Takje bosui
- Potje groene pesto
- Zak rucola sla
- 4 eetlepels olijfolie
1. Kook de pasta in ca. 10 minuten gaar. Doe de doperwten en snijbonen samen in een pan en kook deze 6 minuten tot ze beetgaar zijn.
2. Snij ondertussen de bosui en zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Halveer de mozzarella bolletjes.
3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster op een laag pitje de pijnboompitten in 2 minuten lichtbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
4. Giet de pasta af en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Doe de tuinerwten en peultjes in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
5. Doe de pasta samen met de groenten, bosui en tomaten in een schaal. Voeg twee eetlepels pesto toe en mix het door elkaar. Verdeel de bolletjes mozzarella en strooi de pijnboompitten erover. Breng het op smaak met peper en zout.
Eetsmakelijk!
Lots of love,
Sofie