Home | Over mij | Contact

Hartige taart met feta en broccoli

woensdag 30 januari 2013

Ik voel het als mijn plicht om dit lekkere recept met jullie te delen, haha. Dit is een van mijn favoriete hartige taarten. De broccoli en rode ui hebben een zachte smaak, maar door de feta en pijnboompitjes wordt de taart lekker pittig. Deze quiche is erg lekker en super snel gemaakt. 


Het nieuwe reactiesysteem toont geen geplaatste opmerkingen op de beginpagina. Klik op 'geen opmerkingen' om de reacties wel te kunnen zien of om een reactie te plaatsen. 

Wat heb je nodig? (voor 4 a 6 personen)

- Hartige taart van Koopmans of roomboter bladerdeeg
- 600 gram broccoli
- 2 rode uien
- 1 bakje platte peterselie (alleen de blaadjes)
- 4 eieren (op de foto liggen er 5, excuses moi)
- Een blok fetakaas
- Een zakje pijnboompitten 
- Een bekertje slagroom (125 ml) 


1. Verwarm de oven voor op 180 graden


2. Vet van te voren de bakvorm goed in met boter. Maak een bodem met bladerdeeg. Ik gebruik hartige taart deeg, maar het is aan te raden om roomboter bladerdeeg te gebruiken omdat de smaak voller is en je een mooier deeg krijgt. 


3. Bak de rode ui en de pijnboompitten. De pijnboompitten hoeven maar kort gebakken te worden, want ze verbranden snel. Kook de broccoli niet te lang, zodat ze nog wel stevig genoeg zijn. 

4. Meng in een kom de 4 eieren met de slagroom. Mix de eieren en slagroom door elkaar met een vork. Hak de peterselie blaadjes fijn, gebruik niet de steeltjes. 


5. Verdeel de groentes, de feta en pijnboompitten en het eiermengsel over de bakvorm. Zorg dat de vulling niet onder het eiermengsel verdwijnt. Voeg zout en peper toe. 

6. Zet de hartige taart in de oven en bak in 35 minuten gaar. Hou de laatste 10 minuten de taart goed in de gaten of de bovenkant niet te bruin wordt.

Heerlijk met een tomatensalade 

Lots of love, 
Sofie