Home | Over mij | Contact

Het dilemma dat wenkbrauwen epileren heet

zondag 23 december 2012

Oké, misschien overdrijf ik. Maar voor mij is wenkbrauwen epileren best een lastig punt. Om mij heen zie ik steeds meer meiden met geëpileerde wenkbrauwen rondlopen. Vaak staat dat erg mooi. Zelf ben ik enorm aan het twijfelen of ik mijn wenkbrauwen wel zou epileren. Benieuwd waarom? Lees dan verder.
Al vanaf jonge leeftijd heb ik best volle wenkbrauwen. Erg schattig als je klein bent, maar als je wat ouder en vrouwelijker wordt, is dat niet meer leuk. Van nature heb ik blond haar, terwijl mijn wenkbrauwen bruin zijn: niet helemaal een perfecte match. Sinds 3 jaar verf ik mijn haar, eerst in rood, nu al een tijd in bruin. Daardoor vallen mijn volle wenkbrauwen een stuk minder op en staat het veel natuurlijker. Toch ben ik nog steeds niet helemaal happy met mijn wenkbrauwen.

Maar waarom epileer ik ze dan niet? Er is toch niets wat me tegenhoudt? 

Het probleem is dat ik erg overgevoelige wenkbrauwen heb. Ze worden snel geïrriteerd en rood. De huid onder mijn wenkbrauwen is erg dun, wat haartjes eruit trekken erg pijnlijk maakt. Dat maakt dat ik enorm twijfel of ik mijn wenkbrauwen wel zou laten epileren.

Als je maar per halfjaar je wenkbrauwen hoefde te epileren, ik zou het direct doen. Maar jammer genoeg groeien de haartjes weer snel aan. Als het epileren té pijnlijk blijkt te zijn, dan weet ik ook waar ik aan toe ben. Jammer, maar er valt niets aan te doen. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, toch?

Hebben jullie ervaring met wenkbrauwen epileren en zo ja, hoe bevalt het?

Lots of love, 
Sofie

18 opmerkingen

 1. Ik heb van mezelf ook volle wenkbrauwen dus ik heb ook redelijk wat te epileren :) Maar als je het een beetje bijhoudt, hoef je niet steeds het hele stuk te doen en is het meer even af en toe een haartje wegtrekken en dan valt het met de pijn ook wel mee! Ik zou het gewoon een keertje doen! Succes! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er ook een hekel aan! Ik heb hele donkere volle wenkbrauwen, maar vooral onder mijn wenkbrauwen zitten kleine haartjes. Mijn moeder epileert ze altijd voor me, en dan houd ik ze zelf een beetje bij. Je kan het een keer proberen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er ook echt een hekel aan! Zelf haal ik alleen de haartjes weg die echt onder m'n wenkbrauwen zitten.

  Ik volg je :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is het ook niet pijnlijk omdat je er niet aan gewend bent? In het begin was het bij mij ook zo pijnlijk dat de tranen in mijn ogen sprongen, nu 6 jaar later voel ik er eigenlijks niks meer van en haal ik dagelijks haartjes weg.1 of 2x per jaar laat ik ze harsen om ze weer mooi in model te krijgen, in het begin ook heeel pijnlijk, maar nu valt het hartstikke mee!
  Liefs,

  http://www.oh-saycanyousee.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Trouwens, als je het wel gaat doen, ga dan lekker naar een schoonheidsspecialist en geef aan dat je het voor het eerst laat epileren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog nóóit mijn wenkbrauwen geëpileerd dus ik heb er geen ervaring mee en geen idee of je het wel of niet moet doen. Volgens mij doen best veel mensen het wel, dus als je het echt wilt. Ze groeien dan wel "met meer" en sneller terug volgens mij maar zijn ook een tijd weg...? Succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je het een paar keer hebt gedaan, voel je bijna niks meer. Mijn ervaring :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is echt niet zo pijnlijk! De eerste paar keer wel, maar ik voel het echt niet meer. :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe het nu al jaren, en bij mij was het inderdaad aan het begin ook erg pijnlijk, maar dat wend, zo erg zelfs dat ik het nu helemaal niet meer voel.
  Als ik jou was zou ik gewoon de eerste keer naar de schoonheidsspecialiste gaan, het daar netjes bij laten weg halen zodat je het zelf daarna goed bij kunt houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De eerste keren doen inderdaad zeer, maar daarna is het alleen nog maar een kwestie van bijhouden. Dan doet het geen zeer meer. Op de fotos van je wenkbrauwen zie ik dat je inderdaad volle wenkbrauwen hebt. op zich geen probleem, veel hoef je niet weg te halen hoor! Zelf gebruik ik een wenkbrauwkammetje, zodat ik mijn wenkbrauwen goed in model kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het zelf ook altijd een drámá. Pff, ik haal of teveel of te weinig weg, maar toch probeer ik het zo nu en dan weer. Dan haal ik gewoon de kleine haartjes die duidelijk te hoog, laag of in de weg zitten weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het zelf niet pijnlijk, ik doe het nog niet zolang, maar ik heb nog nooit echt pijn gehad. Zelf vind ik het er wel een stuk verzorgder eruit zien :)

  Gewoon een keer proberen!

  Liefs,
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou het wel doen. De eerste keer doet het pijn, maar je raakt er langzaam aan gewend. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Inderdaad laten doen. Ik deed het eerst ook nooit. Maar toen had ik een fotoshoot en pakte de make-up artieste er een pincet bij en begon opeens vrolijk haartjes weg te trekken. Het viel me erg mee en wat was ik blij met het resultaat! Nu houd ik het zelf bij en hoef ik inderdaad steeds maar een paar haartjes weg te halen en dat gaat prima! Ik raad je aan het eens te laten doen (dan doet het ook minder pijn dan zelf rustig aan proberen; zij weten hoe het het beste gaat en kunnen het snel) en daarna proberen het bij te houden. :)

  Liefs

  PS; leuke blog heb je, ik volg je! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gewoon doen. Ik denk dat de meesten er wel last van hebben dat het pijn doet en snel rood word. Heb ik ook last van, maar na een paar keer raak je er wel aan gewend.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gewoon doen. (Als je het zelf nodig vind natuurlijk.) Als je het telkens goed bij houdt, hoef je na een tijdje niet een hele bos wel te halen. Alleen maar een paar haartjes. Ik doe het om de paar dagen. Mijn huid wordt ook erg rood, dus epileer ik meestal in de avond, voor het slapen gaan. Ook wen je aan de pijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je kan misschien is een keer naar de schoonheidspecialiste gaan, zei kan je adviseren waar je moet epileren en hoe.
  Mijn tip als je het zelf zou willen doen: neem een pincet en pak het haartje dat je wilt epileren vast en kijk of het er niet raar uit ziet. Ziet het er niet raar uit kan je 'm gewoon epileren. Succes !
  Liefs, x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoe vaker je een haartje weg haalt, Hoe minder vaak die terug komt. Dat is bij het geval. Je kan ook naar de schoonheidsspecialiste gaan zoals sommige als zeggen. Bij de Sephora zit een speciale wenkbrauwen specialist die kan ik je zeker aanraden.
  Liefs, Renate

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!