Home | Over mij | Contact

Tips om sneller bruin te worden

donderdag 19 juni 2014

Sommige meiden hebben jammer genoeg niet het gegeven dat ze snel bruin worden. Het geldt ook voor mij: ik bruin heel langzaam en wordt eerder rood dan bruin. Wauw, ik kan zo jaloers zijn op vriendinnen die binnen no-time een prachtig bruine tint hebben. Zelfbruiners zijn vaak niet de meest ideale oplossing en helpen maar even. Daarom geef ik in deze post slimme tips om sneller bruin te worden, zonder pillen en zelfbruiners. 

☀ Scrubben


Voor het verkrijgen van een bruin kleurtje moet je eerst zorgen dat de huid schoon is. Hierdoor worden dode huidcellen verwijdert, waardoor de zon beter tot de huid doordringt. Begin het liefst twee dagen voordat je gaat zonnen uitgebreid met een scrub sessie. Je huid wordt mooi egaal bruin en bovendien zal het kleurtje langer blijven, omdat je voorlopig nog geen nieuwe huid krijgt. 

☀ Voeding

Voeding kan in hier ook zeker een positieve invloed hebben. Tomaten en wortels zorgen ervoor dat de huid gezonder en stralender wordt en dus sneller zal bruinen. Ook koper heeft een ondersteunend effect, dat zit bijvoorbeeld in hazelnoten, paranoten, havermout, rogge, volkoren tarwe en tarwezemelen. Tevens bevatten deze voedingsmiddelen stoffen die je huid makkelijker laten verkleuren. Voldoende water drinken voor een goede zuivering is ook belangrijk.
☀ Wees niet zuinig met zonnebrand en aftersun

De gedachte is vaak dat je minder snel bruint door het gebruik van zonnebrandcrème en aftersun. Dit is niet waar! Het is sowieso altijd verstandig om je in te smeren. Het zorgt voor extra bescherming, voorkomt uitdroging en heeft een herstellende werking. Daarnaast houdt het bruinen niet tegen, dus lekker smeren maar!

☀ Beweeg!

Lekker liggend zonnen is natuurlijk fijn, maar juist als je beweegt zal je sneller egaal bruin worden. Vooral bewegen in, op, en rondom het water kan het bruiningsproces aanzienlijk versnellen. Via water weerkaatst de zon op je huid. Relaxt op een luchtbedje drijven, zwemmen en bewegen op het strand zijn dus ook erg goede ideeën. 
☀ Liever regelmatig dan heel lang zonnen

Het is beter voor het behouden van je bruine kleurtje om regelmatiger een kortere tijd te zonnen dan enkele dagen heel veel. Als je sneller bruint, verdwijnt die bruine kleur ook juist veel sneller. Gun je lichaam dus ook wat rust en zoek regelmatig de schaduw op, draag beschermende kleding en zon niet tussen 11 uur en 3 uur, want dan is de zon op zijn felst. 


Heb jij de afgelopen weken al lekker van de zon kunnen genieten? 

Lots of love,
Sofie