Home | Over mij | Contact

Zonnestralen op je huid: hallo voorjaar! Verzorgingstips voor het beschermen van je huid

woensdag 16 april 2014

Het is eindelijk weer zover, de zomer is in zicht! Af en toe kunnen we al genieten van een klein voorproefje en breekt de zon stiekem even door. Het lekkere weer beïnvloedt ons humeur in een hele positieve zin en iedereen wordt vrolijk. Daarnaast voorziet de zon ons van een mooi kleurtje en wordt onze voorraad vitamine D volop bijgevuld. Alle beautyproducten, zoals gezichtsverzorging en zonnebrand, kunnen weer volop ingekocht worden. 
Mooie huid

Tijdens de winter maakte je hoogstwaarschijnlijk gebruik van een volle crème tegen een vochtarme en droge huid. In de zomer kunnen we de lichtere variant aanschaffen, aangezien onze huid nu niet meer zo droog is door de kou. 

Een lotion of crème bevat vaak een lichtere structuur, super geschikt voor het voorjaar. Kies jouw favoriete merk uit en let erop dat de crème vocht inbrengt, omdat je huid anders heel erg gaat trekken. Dit gevoel is een beetje te vergelijken met een gezichtsmaskertje dat opdroogt, erg vervelend tijdens de slappe lach of lunch.

Beschermend bruin worden?

Ja, het is weer zo ver: insmeren, insmeren en nog meer insmeren! Het liefste wil je natuurlijk zo snel mogelijk bruin worden en heb je misschien wel het idee dat dit mission impossible is met zonnebrand. Toch is het wel echt een aanrader om je tijdens het voorjaar goed te beschermen. Thanks to the wintermaanden is je huid niks meer gewend en gaat het ontzettend hard aan het begin. 

Begin tijdens je eerste ‘zonbeurt’ met een hoge factor en bouw dit langzaam af. Naast verbranding beschermt zonnebrand ook heel goed tegen huidveroudering en uitdroging, makkelijk meegenomen niet waar?! Tijdens een fulltime ‘in-de-zon-zit-dag’ is het aan te raden om je elke twee uur opnieuw in te smeren, aangezien het middeltje vaak maar een beperkte tijd functioneert.


Lifestyle op het strand

Jaaa we kunnen weer het strand op! Eindelijk die touchscreen handschoenen en winterjassen vervangen voor leuke sandaaltjes en zomerjurkjes. Een groot nadeel van het strand is toch wel al het zand wat je altijd mee terug naar huis neemt. Na een paar bezoekjes kan je bijna je eigen strand beginnen. Ook je smartphone is erg kwetsbaar voor dit soort dagjes uit. Bescherm hem goed met bijvoorbeeld een Sony Xperia Z2 hoesje of iPad Mini 2 hoesje, zodat jouw Sony of Apple gadget zandvrij is en blijft. Geniet lekker van het mooie warm en ga voorbereid opstap!

Heb jij al genoten van de voorjaarszon? 

Lots of love,
Sofie