Home | Over mij | Contact

Genieten tijdens een Gentse lente

dinsdag 1 april 2014

De lente is officieel begonnen! Een mooie tijd om leuke dingen te gaan plannen en buiten te genieten van het mooie weer. Wat altijd leuk is: een stedentrip! Over Gent hoor je veel goede verhalen, dus daarom kun je hieronder wat meer vinden over een leuke stedentrip naar deze Belgische stad. Met tips waar je leuk kunt overnachten, bezienswaardigheden en adressen om te shoppen. 
Gent ligt niet ver van de Nederlandse grens. Je kunt er dus een echte dagtrip van maken, of een bezoek tijdens een vakantie of weekendje combineren met steden als Antwerpen, Brugge of Brussel. Ook ligt het niet ver van de kust dus ben je met de trein of auto zo in Knokke, Blankenberge of Oostende.

Als je wilt overnachten in het centrum is het Novotel hotel aan te raden. Heb je wat minder te besteden dan kun je terecht bij ibis of in het Hostel Uppelink. Voor kampeerders is camping Blaarmeersen misschien wat. Deze camping ligt bovendien aan een recreatiepark, dus dat is in de zomer erg chill!

Gent heeft een historisch centrum met veel oude gebouwen. Daardoor moet het een erg gezellige stad zijn om lekker door heen te lopen op zoek naar leuke winkels, een terrasje of een van de bezienswaardigheden. Gent heeft namelijk veel bekende bouwwerken en museums. Hier lees je er meer over.


Als je lekker wilt shoppen in Gent dan zijn de Veldstraat, de Lange Munt, Onderbergen, Volderstraat en Hoornstraat waar je zijn moet. Hier vind je winkels als de H&M, Zara en Esprit, Mexx, Steps, Bershka, Vero Moda, etc. Genoeg dus voor een middagje gezellig winkelen!

Verder heeft Gent voornamelijk een gezellig centrum met veel leuke terrasjes, cafés en restaurants. Het Patershol is ideaal voor als je een restaurant zoekt, langs de Graslei, Korenlei en op de Korenmarkt vind je de meeste terrasjes en gezellige kroegjes.

Heb jij ervaring met Gent of zou je er graag heen willen?

Lots of love,
Sofie