Home | Over mij | Contact

De top 7 grootste beautyblunders

woensdag 22 januari 2014

Er is deze week een nieuw onderzoek over de ergste beautyblunders gepubliceerd. Wat vind de gemiddelde vrouw nou écht de grootste fouten die je op dat gebied kan maken? Slecht uitgewerkte foundation, de onnatuurlijk getekende wenkbrauw en overdreven veel mascara staan onder andere in de top 7. Ben je benieuwd wat er verder in het rijtje staat? Lees dan verder! 


1. De getekende wenkbrauw 

Onnatuurlijke, geëpileerde en daarna met wenkbrauwpotlood weer bijgetekende wenkbrauwen worden gezien als de ergste beautyblunder. Een tijd waren de geëpileerde en bijgetekende wenkbrauwen in de mode, maar dat is nu helemaal not zo blijkt uit een onderzoek onder duizend vrouwen waarvan 21% dit vond. Er wordt nu juist voorkeur gegeven aan volle, natuurlijke wenkbrauwen zoals die van Cara Delevingne en Kate Middleton. 

2. Slecht uitgewerkte foundation 

Als er bij de kaaklijn te zien is waar de foundation ophoudt, dan weet je dat de foundation die je gebruikt écht niet matcht met je type huidskleur. Het vinden van de perfecte kleur is ook heel lastig, want vaak zie je niet zo snel wanneer de kleur al een beetje afwijkt, maar je kan ook wel heel erg de plank mis slaan. Het wordt door 20 procent van de ondervraagden gezien als misser en staat op nummer twee. 


3. Slordig aangebrachte zelfbruiner

Met 16 procent staat slordig aangebrachte zelfbruiner op de derde plaats. Er is niets mis met een iets gebruindere tint die je door make-up creëert, alleen het gevaar van een sinaasappelkleur ligt al snel op de loer! 

4. Concealer op de lippen

Concealer op de lippen..? Dat is toch echt een product op de verkeerde plek gebruiken! Ik wist serieus niet dat mensen dat doen. Het zou bij mij geen eens in me opkomen. Concealer is vaak veel te licht voor de lippen. Een mooie nude liptint kan juist prachtig zijn, maar er moet wel verschil zijn tussen de lippen en huidskleur. 


5. Sterk geëpileerde wenkbrauwen 

Wenkbrauwen epileren blijft een lastig onderdeel van de beauty routine. Een paar haartjes kunnen al zo veel verschil maken in je gezichtsuitdrukking. Maar veel te weinig haartjes maken het gezicht snel uitdrukkingsloos. 8 procent heeft hierop gestemd.  

6. Overdreven veel mascara

Spinnenpoten alert! I agree, het is soms best lastig om niet te veel laagjes mascara aan te brengen, want voordat je het weet heb je een heel onnatuurlijk klonterig effect. Volumineuze wimpers zijn prachtig en daarvoor zijn vaak twee laagjes al voldoende. 6 procent vind dit ook. 

7. Te veel gezichtspoeder

Op de laatste plek staat met 4 procent van de stemmen te veel gezichtspoeder. Hierdoor zie je vaak veel verschil tussen het gezicht en de nek, krijgt je gezicht een 'pancake' effect of lijkt het alsof je in de poedersuiker bent gevallen. Verre van charmant! 


Bijna 80 procent van de ondervraagde vrouwen heeft een negatieve indruk van vrouwen met slecht aangebrachte make-up en zelfs 20 procent wil niet omgaan met een vrouw die slecht is opgemaakt. De helft hiervan is van mening dat een vrouw met slordige make-up zichzelf niet weet te presenteren.

Wat staat er bij jou op de eerste plek van de allergrootste beautyblunder? 

Lots of love,
Sofie