Home | Over mij | Contact

Chocolade whoopies met vanille vulling

donderdag 3 oktober 2013

Dit soort gebak is nog niet heel bekend in Nederland, maar geloof me, dit is echt ontzettend lekker. Whoopies zijn qua uiterlijk vergelijkbaar met macarons, want het bestaat uit twee koekjes met vulling er tussen. Het grote pluspunt van deze soort is dat ze groter zijn en er een lekkere topping over zit. Dat maakt ze net iets specialer en smaakvoller. Het enige wat je moet toevoegen is 50 gram zachte boter, in totaal 180 ml melk en 1 ei. Verder heb je bakpapier en een bakplaat nodig. Het pak met de bakmix heb ik bij de Xenos gekocht voor rond de twee euro. In het pakket zit de bakmix, crèmepoeder, mix voor glazuur en witte chocoladesnippers. 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de bakmix, zachte boter, melk, en het ei in een schaal. Mix het een korte tijd met een staafmixer op de laagste stand en daarna op de hoogste stand in ca. 2 minuten tot een crème.

3. Pak de bakplaat en bedek deze met bakpapier. Maak met behulp van een theelepel kleine bolletjes. Er kunnen ongeveer 32 rondjes van het beslag worden gemaakt, maar ik heb ervoor gekozen om voor grotere bolletjes te gaan. 

4. Leg het zakje met glazuur 10 minuten in heet water. 

5. Bak de rondjes 10 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen. 

6. Haal het zakje uit het water en knip een hoekje ervan af. Verdeel de glazuur over de helft van de cake bolletjes en strijk het met een mes glad. Versier de cakejes met de chocoladesnippers en laat het glazuur hard worden. 

7. Nu is het tijd om de vulling te bereiden. Giet 150 ml koude melk in een kom, voeg de inhoud van het zakje crèmepoeder toe en mix 30 seconden op de laagste stand. Klop daarna 2 minuten op de hoogste stand. 

8. Verdeel de creme met behulp van een spuitzak of theelepel over de platte kant van de niet-geglazuurde kant van de cakejes. 

9. Plaats de geglazuurde, versierde cakejes op de andere cakejes en laat ongeveer een uur in de koelkast harden. Eetsmakelijk!

Lots of love,
Sofie