Home | Over mij | Contact

Shoppingstad Arnhem

woensdag 6 februari 2013


Om leuk te gaan shoppen hoef je echt niet uren achter je computer te zitten zoeken naar goedkope vliegtickets naar Londen. Door gewoon een treinkaartje te kopen kan je ook in Nederland naar hele leuke winkelstad. Een van de steden niet zo vaak bezocht wordt als Amsterdam, Den Haag of Utrecht, maar zeker niet onder doet, is Arnhem. 


Het nieuwe reactiesysteem toont geen geplaatste opmerkingen op de beginpagina. Klik op 'geen opmerkingen' om de reacties wel te kunnen zien of om een reactie te plaatsen. 

Centrum

Arnhem is een prachtige groene stad met leuke winkels en ook nog eens goed bereikbaar. Het ligt maar 35 minuten van Utrecht met de trein. Het centrum van Arnhem is leuk en compact met een goede diversiteit van winkels. Zo vind je in Arnhem niet om de 100 meter een h&m maar zijn er echt leuke winkeltjes die je niet zo snel in een andere stad in de hoofdstraat ziet. 

Helemaal leuk zijn de steegjes achter de hoofdstraten. Zo heb je bijvoorbeeld het Eiland. Dit stukje van het centrum ligt verscholen achter de bijenkorf en heeft een leuke aparte winkeltjes zoals een winkel specifiek voor kookboeken, een delicatessenwinkel en kookwinkel 'het eiland'. Tussen het winkelen door kan je op een van de pleinen heerlijk zitten op een van de vele terrasjes. Vooral de Jansplaats is erg leuk om te zitten.


Modekwartier

Echt een aanrader is het het modekwartier. In het modekwartier vind je als fashion liefhebber alles van couture tot streetwear en van accessoires tot tassen en hoeden, altijd origineel en vaak handgemaakt. Zo vind je hier tassenontwerpers Marck en Mo en Heleen van der Meer. Maar ook leuke winkels zoals stijl8erover, plotz, MarieMarie en het T-shirtmerk Okimono. Allemaal hebben ze unieke kleding die net even iets anders is dan de rest. 

Wanneer je uitgewinkeld bent ga je even een lekkere kop koffie drinken bij Sugar Hill. Een leuk hip tentje bijna aan het einde van het modekwartier. Het modekwartier bevindt zich op loopafstand van het centrum en is verdeeld over de Sonsbeeksingel en de Klarendalseweg.


Zijn jullie al eens in Arnhem gaan shoppen?

Lots of love,
Sofie