Home | Over mij | Contact

Essence Vintage District blush

vrijdag 8 februari 2013

Nee, je kijkt niet naar een blush van een duur make-up merk. Dit is het pareltje van de Vintage District limited edition collectie van Essence. Deze blush is voor mij alleen al door het uiterlijk favoriet van de collectie. Zal niet alleen het uiterlijk, maar ook het product zelf een pareltje zijn?


Het nieuwe reactiesysteem toont geen geplaatste opmerkingen op de beginpagina. Klik op 'geen opmerkingen' om de reacties wel te kunnen zien of om een reactie te plaatsen. 
De blush zit in een rond doosje en heeft een inhoud van 9 gram. Het heeft de naam '01 it's popul-art' gekregen. De gouden bloemenprint is een bronzer en heeft een mooie, subtiele shimmer. De zachte perzikkleurige basistint van deze multi colour blush geeft een frisse look terwijl de gouden bloemdecoratie voor prachtige highlights zorgt. 


Jammer genoeg is het leuke bloemenmotief geen blijvertje, want het is een overspray. Het is een laag die over de bovenkant is gespoten. Na een keer de blush gebruikt te hebben is dit het resultaat. Onder de overspray zit een wat feller roze blush. 


Swatches. Links met flits en rechts met natuurlijk licht. Pas met de flits zie je wat een prachtige shimmer er in de bronzer zit. Op de eerste foto lijkt het alsof er in de blush ook shimmer zit, maar dit komt van de bronzer af. De blush is dus mat en is wat minder goed gepigmenteerd. De textuur voelt stroever aan als bij de bronzer, maar alsnog vind ik het een fijne blush. I know, i know; op de foto's ziet deze kleur lipstick er horrible uit. Jammer genoeg maakt de flits de kleur heel eng roze. 


Ik heb de blush met een enkele veeg aangebracht voor het meest natuurlijke effect. 


De blush uit de Vintage District collectie is, zoals ik van te voren al had gehoopt, een prachtig product. Jammer dat je zo kort van de bronzer gebruik kan maken, maar de blush die daaronder zit is ook prima. De peachy kleur is mooi voor de tijd van het jaar. De kwaliteit is hoe we het van Essence gewend zijn; gewoon goed en lekker betaalbaar. Dit is een blush die zeker in je stash wil hebben! 

De Essence Vintage District collectie ligt nu tijdelijk in de winkels. De blush kost € 3,39.  

Lots of love,
Sofie