Home | Over mij | Contact

De modetrends voor 2013

donderdag 10 januari 2013


Gastartikel

Nu we inmiddels weer met beide benen in het nieuwe jaar staan kunnen we duidelijk zien welke modetrends het begin van 2013 zullen domineren. En misschien zien we al de contouren van de modetrends voor het voorjaar



Het nieuwe reactiesysteem toont geen geplaatste opmerkingen op de beginpagina. Klik op 'geen opmerkingen' om de reacties wel te kunnen zien of om een reactie te plaatsen. 




Aziatische tijgerkoppen en goud


We zien dat de trend om veel met goud en zilver te spelen de jaarwisseling heeft overleefd. Dat blijft zich uiten in truitjes, rokjes, jurkjes en broeken in een goud- of zilvercoating. Ook in de make-up zie je steeds meer metallics: kijk onder andere naar oogschaduw en nagellak. Bling bling, maar dan wat eleganter, zoals de fluwelen pantoffeltjes met fonkelende steentjes, Mary Janes schoentjes met een subtiel glittertje, supersized oorbellen en kettingen met strass en felgekleurde stenen. Wat je veel ziet is het gebruik van dierenprints. Deze worden afgewisseld met leren patchwork en borduursels en lijken een knipoog naar het keizerlijke China. Dit mag allemaal lekker worden aangedikt door er onder high heels te dragen.


Ook plaats voor klassieke items


Echte modeklassiekers verdwijnen nooit uit beeld: de LBD is weer helemaal terug, de Little Black Dress waar Audrey Hepburn zo beroemd mee is geworden. Hetzelfde geldt voor rode jurkjes voor een zwoele, romantische en sensuele uitstraling. En helemaal terugkijkend op de roaring twenties: verenrokjes of jurkjes met veren.

Ook zie je veel tweed jasjes. Tweed is een wollen stof met een grove structuur of ruit erin geweven. De nieuwe modellen lijken soms op stoere biker jasjes of op klassiekere colberts. Maar ook het klassieke model van het oorspronkelijke Chanel-jasje is nog steeds erg in. Je kan ze in alle kleuren en kleurencombinaties vinden en ze zijn goed te combineren met andere modetrends, zoals broeken met Aztekprint, gekleurde jeans, funky hakken en bling bling sieraden.


Gastartikel geschreven door Kim Vos (Beslist.nl)

Welke modetrend spreekt jullie het meest aan?