Home | Over mij | Contact

Persoonlijk | Opleiding stress #2

zondag 16 december 2012

Een paar weken geleden schreef ik in dit artikel over mijn probleem om een geschikte opleiding te vinden. We nu zijn een paar weken verder, dus tijd voor een update!


                           In het vorige  artikel schreef ik dat ik nu op de Fotovakschool zit en me daar niet op mijn plaats voel, ook al wilde ik al jaren naar deze opleiding. Een paar weken terug dacht ik nog aan een BBL-opleiding. Jammer genoeg mag dit eigenlijk niet als je minderjarig bent, omdat werken in de zorg een verantwoordelijke taak is. 

                              


Met goede moed ging ik vorige week naar een Open Huis van een nieuwe ROC, het MBO Utrecht. Dit is een veel kleinschaligere school dan de doorsnee ROC's en gelijk toen ik daar binnenkwam voelde ik me op mijn gemak. 

Ik wilde bij drie opleidingen gaan kijken: MHBO journalistiek & communicatie, Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg en Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Als eerst ben ik op bezoek gegaan bij de opleiding Journalistiek en Communicatie. Dit leek me een erg leuke opleiding, omdat ik ontzettend van taal en schrijven houd. Jammer genoeg bleek dat je een 6 moest hebben voor wiskunde, waar ik een onvoldoende voor heb. Onmogelijk om dat nog op te schroeven. 

Daarna gingen we naar een voorlichting over Pedagogisch medewerker Jeugdzorg. Dit leek mij ook een interessante opleiding, alleen vind ik het jammer dat de doelgroep beperkt is en daardoor ook de beroepsmogelijkheden. Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen is een zwaardere opleiding, maar ik vind het zo waardevol en mooi om mensen te kunnen helpen die allerlei soorten problemen hebben. Later kan je gaan werken in verzorgings- en verpleeghuizen, opvang voor verslaafden, geestelijke gezondheidszorg, opvang voor tienermoeders etc. Ik ben zelf ook een tijd klinisch opgenomen geweest omdat ik Anorexia heb gehad. Zonder al de hulp en zorg was ik er niet bovenop gekomen. Daardoor weet ik hoe waardevol een beroep in de zorg is. 

                             


Nu is het hard zoeken naar een stageplek! Ik zoek een stage in de gehandicaptenzorg, wat ik voor mijn leeftijd wel kan doen. Voor februari moet ik een stageplek hebben gevonden, anders moet ik nog een halfjaar op de Fotovakschool blijven. Ik hoop zo dat het gaat lukken! 

Ik wil jullie nog bedanken voor de lieve comments op mijn vorige artikel, die hebben mij erg geholpen en ik vind het erg fijn om te lezen. Bedankt!

Lots of love,
Sofie

4 opmerkingen

Bedankt voor je reactie!