Home | Over mij | Contact

Oreo tiramisutaart met chocolade

zondag 2 maart 2014

Who can resist Oreo, tiramisu en chocolade in één taart? Onmogelijk! Daarom is dit een perfecte taart, want ik durf te wedden dat bijna iedereen hem lust. Zachte koffie smaak, maar crunchy en met een lekkere bite van de Oreo bodem en een vleug chocolade. Voor deze taart is geen oven nodig, dus dat is helemaal makkelijk. Wat heb je nodig?

- Rol Oreo koekjes
- 50 gr boter
- 5 espressosticks
- 4 blaadjes gelatine
- 250 slagroom
- 4 el lichtbruine basterdsuiker
- 500 gr mascarpone
- Een a twee pakken lange vingers (ongeveer 20)
- 100 gr pure chocolade met ten minste 72%
- 2 tl cacaopoeder

Verder bakpapier, eventueel een keukenmachine en springvorm. 

1. Maal de Oreo koekjes met een keukenmachine fijn. In een handdoek en dan platstampen is ook een prima oplossing. Smelt de boter in een pannetje en meng het met de kruimels. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het erin. Druk goed aan en zet even in de koelkast. 

2. Warm 100 ml water op in een steelpan en roer er 2 espressosticks door. Laat dit afkoelen en week de gelatine 5 minuten in koud water. 

3. Klop ondertussen de slagroom met de basterdsuiker en de rest van de espresso­sticks in een ruime kom lobbig. Klop lepel voor lepel de mascarpone erdoor.

4. Doe 1/3 of de helft (ligt aan de grootte van je bakvorm) van de mascarpone op de koekbodem. Doop de lange vingers per stuk in het koffiemengsel en leg ze op de mascarpone. Schep daarna de andere helft of 1/3 van de mascarpone erop en doe hetzelfde. Eindig met het laatste restje mascarpone. 

5. Laat 4 uur afgedekt in de koelkast staan. 

6. Maak de chocolade in stukjes klein en smelt au bain-marie. Laat goed afkoelen, het moet nog echt vloeibaar zijn. Maak een cornetje of gebruik een spuitzak. 

7. Maak de vorm los door een theedoek nat te maken met heet water en wikkel deze om de vorm. Als het goed is laad de taart dan vanzelf los als je de springvorm losmaakt. Spuit de chocolade een beetje los over de rand en laat onregelmatig langs te taart naar beneden druipen. 

8. Een extra feestelijk effect? Je kan ook nog een figuur op de taart maken met cacaopoeder. Knip vormpjes van stevig papier en leg voorzichtig erop. Bestrooi de vormpjes en je hebt een extra leuke taart!
Eetsmakelijk!

Lots of love,
Sofie