Home | Over mij | Contact

Zomerse kokostaart met aardbeien

zondag 14 april 2013

Aardbeien staan bij mij op nummer 1 als je mij zou vragen wat mijn favoriete fruit is. En dat komt heel goed uit, want in deze taart zitten zowel verse (diepvries) aardbeien als aardbeienjam. De kokos en de pistachenoten maken de taart minder zoet en geven er een lekker stevige bite aan. Deze taart is ideaal om alvast in de zomerstemming te komen!







Wat heb je nodig?

- 450 gram boter
- 200 gram volkorenmeel
- 80 gram kokos
- 100 gram lichte bastardsuiker
- 5 eieren
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 2 bakjes aardbeien a 250 gram
- 1/2 pot aardbeienjam
- 1 bakje pistachenoten a 95 gram 


1. Verwam de oven voor op 180 graden. 


2. Doe 250 gram boter, het meel, de helft van de kokos en de basterdsuiker in een kom en meng het tot een deeg. Verdeel dit over de ingevette bodem van de ovenschaal en druk het goed aan met een lepel. 

3. Bak het deeg 20 minuten in de oven.  


4. Neem de schaal uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen. 


5. De de eieren, boter, kristalsuiker en de rest van de kokos in een kom en mix het tot een glas beslag. 




6. Halveer de aardbeien in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam en leg de aardbeien daarop. Hak een volle hand  pistachenoten fijn en bestrooi deze over het geheel.  Verdeel als laatst het beslag erover.

7. Bak in ongeveer 50 minuten de taart goudbruin. Als de taart te donker wordt kan je hem afdekken met aluminiumfolie. 





Eetsmakelijk!

Lots of love,
Sofie