Home | Over mij | Contact

6 Redenen waarom een late zomer helemaal niet zo erg hoeft te zijn

donderdag 11 juni 2015

Ik heb pas sinds een paar dagen het gevoel dat de zomer eraan begint te komen. Te komen, want echt zomer vind ik het nog niet. Dat terwijl het al juni is en de zomervakantie voor de deur staat! Maar om niet in het negatieve te raken: er zijn ook zeker pluspunten aan een verlate zomer. 

Langer uitslapen zonder schuldgevoel

'S ochtends is het buiten nog verraderlijk fris. Echt een must om dan voeg op te staan en naar buiten te gaan is het niet. Met dit weer is het heerlijk om nog wat langer in bed te blijven liggen en dat kan prima zonder schuldgevoel. Pas in de middag stijgt het kwik naar een fijne temperatuur. 

Je hebt iets langer de tijd om je body zomerproof te maken

Ik doe er nooit aan mee, maar ik ken veel mensen die als de zomer in zicht komt massaal gaan sporten en gezonder willen eten. Als je daar echt achter staat: ga ervoor! Het fijne is dat je met een late zomer net iets vaker naar de sportschool kan gaan, je gezonde eetpatroon vol kan houden en de tijd hebt om aan je gezonde 'ik' te werken. 

Als de temperaturen eindelijk stijgen, is de zomerkleding al in de korting en kan je het alsnog dragen

Zomer 2015 in Nederland breekt eindelijk aan… wanneer een groot deel van de zomerse kleding al in de uitverkoop is. Vaak spelen winkels hier niet handig op in en houden na een bepaalde periode al uitverkoop, terwijl het nog helemaal niet gezegd is dat de zomer dan voorbij is :-)

Nog even knallen aan het eind van het schooljaar
Als de zon volop schijnt toch even een lesje overslaan om lekker met je vrienden in de zon te zitten. Met andere woorden: spijbelen is nu een stuk minder aantrekkelijk. Liever een saaie les volgen en binnen zitten dan in de wind buiten zitten. Die laatste weken nog even doorzetten gaat je met dit weer makkelijker af. 

IJsjes smelten nog niet zo snel

Het is boven de 25 graden, de zon schijnt en je hebt zin in een heerlijk verfrissend ijsje. Maar voordat je het weet is de helft al gesmolten en loopt het druipend over je hand heen. Herkenbaar? Zo frustrerend! Weer of geen weer in juni: ijsjes horen er sowieso bij! 

Het verlangen naar zon wordt steeds groter 

Als de zomer lang op zich laat wachten, is het volop genieten als de zomer dan eindelijk echt begonnen is én wordt het hoogstwaarschijnlijk een prachtig najaar. Daar kunnen we ons nog zeker op verheugen!


Lots of love,
Sofie