Home | Over mij | Contact

Eetbaar koekjesdeeg met chocolade stukjes (cookie dough)

zondag 16 maart 2014

Tijdens het bakken stiekem het deeg proeven en dan tot de conclusie komen dat het eigenlijk lekkerder is dan wat je aan het bakken bent… Wie herkent dit niet? Het is zo lastig om ervan af te blijven! Toch is het niet verstandig, tenzij je wil dat het baksel mislukt en je een salmonella bacterie oploopt door de rauwe eieren. Bij dit recept is dat niet aan de orde en mag je er zo veel van eten als je kan, want het is koekjesdeeg speciaal om te eten en niet om te bakken. Zonder eieren!Wat heb je nodig?

- 200 gram tarwebloem 
- 100 gram bruine suiker
- 1 theelepel vanille aroma
- 70 gram zachte ongezouten (room)boter
- 60 ml halfvolle melk
- Chocolade naar smaak toevoegen, ik heb 72% pure chocolade gebruikt 
- Beetje zout 

Het is heel simpel om alles gelijk bij elkaar te gooien, maar dat is niet het handigst en daardoor mengen alle ingrediënten niet even goed. Hieronder een goede volgorde om het koekjesdeeg te maken. 

1. Doe alle tarwebloem en 2/3 van de boter in de kom. Meng dit goed. 

2. Voeg 2/3 van het melk toe met een theelepel vanille aroma en mix weer goed. 

3. Als laatst alle overige ingrediënten. Start met de suiker en voeg het met kleine beetjes toe en mix onderwijl een paar keer opnieuw, anders mislukt het deeg alsnog. Mix de laatste beetjes melk en boter erbij zodat de substantie wel smooth blijft. 

Breek de chocolade in kleine stukjes, voeg deze toe en je kan beginnen met genieten van het eetbaar koekjesdeeg! 

Guys, I'm not going to lie… dit is heaven! De smaak is perfect en ik kan er nauwelijks van af blijven. Het vult goed en is niet te zoet. De ingrediënten zijn naar eigen inzicht, dus je kan altijd zelf meer of minder toevoegen. Zoals je ziet maak je met deze hoeveelheid ingrediënten best wel veel deeg, dus voor een kleinere portie kan je alles halveren. Het is een lange tijd goed te houden in de koelkast met folie eromheen. 


Eetsmakelijk!

Lots of love,
Sofie