Home | Over mij | Contact

De leukste kerst DIY's met tutorials

zaterdag 14 december 2013

Er zijn zo veel leuke dingen die je zelf kan maken waardoor het huis helemaal in kerststemming komt! Van kerstballen, kerstkaarten, sneeuwbol en lekkere hapjes en drankjes: het hoeft niet moeilijk te zijn om een leuk en sfeervol resultaat voor elkaar te krijgen. In dit artikel heb ik de leukste kerst do it yourself's op een rijtje gezet, met uitleg hoe je het kan maken. Enjoy!
Sneewbol van een pot of kerstbal 

Hoe leuk: maak een sfeertje in een kerstbal of pot! In Amerika is dit heel hot, maar in Nederland heb ik het nog niet zo vaak voorbij zien komen. Het is gelukkig heel makkelijk te maken: je neemt een pot, haalt de deksel eraf, doet nep sneeuw in de pot en plakt een kerstboom en/of sneeuwpop op de deksel met secondelijm en je hebt je eigen mini wereldje gecreëerd! 


Waarom kende ik dit leuke idee nog niet? Kleine gingerbread huisjes! Het staat onwijs leuk en fleurt je saaie mok op. Het is even wat gepruts, maar ik denk dat het uiteindelijk best meevalt. Het recept en uitgebreide tutorial is hier te vinden. 


Glitters mogen met kerst natuurlijk niet ontbreken. Kerstballen met glitters hangen vrolijk in de boom. Fleur de saaie witte kerstbal op door er lijm in te doen, glitters erbij en daarna rond te draaien. Je kan de glitters ook aan de buitenkant aanbrengen door dubbel klevend plakband op de bal te plakken en daar de glitters over te strooien. Kaarten maken en versturen saai en ouderwets? Nee joh! Het is veel leuker om een mooie kaart te ontvangen dan een mailtje of sms. Moeilijk is het niet, want je kan bijvoorbeeld kiezen voor eentje met kerstbomen pop-up, engelenvleugels of met rolletjes papier die samen een boom vormen. Hierboven zie je hoe het te maken is. 


Met deze makkelijke recepten is het super leuk om naast je interieur in huis, ook het eten in kerstsfeer te brengen. Wat is er nu heerlijker dan je tanden in een kerstboom aarbeienbrowie of rendier cupcake te zetten? Voor de cupcakes heb je alleen cakejes, pretzels, smarties of M&M's, een chocoladespuit en een klein koekje nodig. Klik op de roze tekst voor de tutorial. 

Nog een leuk idee is om een soort 'deksel' te maken van bladerdeeg in een lattice vorm, wat je vaak bij zoete taarten ziet. Het is lekker krokant en houd je drankje net even wat warmer. Het recept is hier te vinden. 

Sneeuwpoppen in de hete chocolademelk. Met marshmallows en een chocoladestift kom je al heel ver. Plaats twee marshmallows op elkaar voor een chillende sneeuwman in de chocolade. Of gebruik er eentje en teken daar geschrokken gezichtjes op met reikende handjes: 'neeee, laat me niet smelten!'. Je kan natuurlijk ook chocolade smelten, deze op een lepel doen en groen, rood en witte sprinkles eroverheen strooien voor je eigen chocolademelk. 

Wat vind jij het leukste idee van deze DIY's en ga jij zelf wat maken voor kerst? 

Lots of love,
Sofie